Om oss

Vi hade länge snackat om att vi ville göra något tillsammans då vi har gemensam bakgrund inom restaurangbranschen men med olika inriktningar – Säger Linus Liljön som är en av delägarna bakom Tacos y Burritos i Helsingborg.

Vi ville fylla ut ett tomrum som vi sett växa i takt med den stigande Street food kulturen som tagit mer och mer plats i Sverige. Samtidigt har kraven på restauranger i alla genre ökat då medvetenheten i vad man stoppar i sig idag är mycket högre än för några år sedan.

Augusti 2016 öppnade vi luckan på vår första enhet i form av en ”Food truck” detta för att kunna göra den optimala marknadsundersökningen och som på så vis blev vår mobila restaurang som vi kunde servera såväl luncher som catering ur.
Vi blev fort ett nytt ”stammis hak” för många och i oktober 2017 kunde vi öppna vår första riktiga restaurang här på Florettgatan 14 i Helsingborg.

Florettgatan är ett centrum av rörelse med närhet till såväl 111 mot Höganäs som Väla eller Mariapark. Bra med parkeringar och grannar med Padel Crew. Perfekt helt enkelt!

Vårt senaste tillskott är vår helt nya restaurang i Helsingborgs city närmare bestämt vid Maria kyrkan på Mariatorget. Detta är mer en fullfjädrad restaurang där du kan sitta ända in på småtimmarna. Här erbjuder vi även en mysig uteservering med sol hela dagen och givetvis fulla rättigheter. 

Så vad står Tacos y Burritos för?

Att servera förstklassig mexikansk street food med vår egna prägel på smaker och råvaror.

Vi lägger väldigt stor vikt vid att alla oavsett allergier, religion eller livsval skall känna att det faktiskt finns intressanta alternativ på menyn.
Vi arbetar endast med förstklassiga råvaror och all vår mat är lagad i från grunden hos oss så när som vår majs och vetetortillas som vi köper.

Vår senaste nyhet heter ”Taco(A)way” som är ett koncept du tar med hem och dukar upp till familj och vänner.

Taco(A)way?

Yes, har du inte möjlighet att äta direkt så packar vi massa goda tillbehör, salsor och protein så behöver du som gäst göra minimala förberedelser för att bjuda familjen på vällagat käk. Och det bästa av allt: Du behöver varken spilla tid i köket eller affären! Taco(A)way

Finns det möjlighet för catering?

Självklart! Antingen så hämtar ni er förbeställda catering hos oss på Berga eller så kommer vi till er.

När Mexiko mötte Sverige i VM så serverade vi över 600 personer.

Men även så som studentmottagningar, företagsfester, idrottsevenemang och bröllop har vi i ryggen!

Fräckt! – Nu börjar jag bli hungrig!

Välkomna!